Wat betekent LTE-M?

Machine to machine speelt een belangrijke rol in het optimaliseren van processen binnen een onderneming. LTE-M is weer iets wat ontworpen is om machine to machine te ondersteunen op verschillende gebieden. Het is namelijk een mobiele communicatietechnologie specifiek voor M2M en IoT. Het is een zeer betrouwbare verbinding die de verbinding tussen verschillende apparaten mogelijk maakt. Voor sommige apparaten is het namelijk van groot belang dat de verbinding te vertrouwen is. Zo mogen er geen storingen zijn en moet er altijd informatie verstuurd kunnen worden. Wil je er meer over te weten komen? In dit artikel vertellen we er alles over!

Kenmerken van LTE-M

Het belangrijkste kenmerk van LTE-M is dat het een betrouwbare verbinding biedt voor apparaten die op afstand zijn geplaatst. Deze apparaten moeten vaak gegevens verzenden en er mogen dus nooit storingen zijn. Het heeft een lage latentie, een hoge betrouwbaarheid en een grotere dekking dan andere netwerkmogelijkheden. Het wordt daarom ook in verschillende sectoren gebruikt door diverse bedrijven. Ook wordt het in enorm veel steden gebruikt voor het verbinden van verschillende lampen en verkeerslichten. Het is vooral geschikt voor apparaten met een hele lange levensduur. Denk hierbij aan slimme meters, slimme steden, maar ook aan industriële automatisering.

Meerdere voordelen

Aan LTE-M zitten ook meerdere voordelen verbonden en het eerste voordeel is dat dit netwerk de mogelijkheid heeft om meerdere apparaten te ondersteunen. Dit kan allemaal vanaf één basisstation, dit kan de netwerkcapaciteit verhogen en de kosten voor het onderhoud ook een stuk verminderen. LTE-M is op die manier vooral handig voor toepassingen met een groot aantal apparaten. Je kunt alles met elkaar laten communiceren en dat allemaal op een betrouwbare verbinding. Daarnaast is het een voordeel dat het vermogen om apparaten te laten communiceren over langere afstanden met een lager stroomverbruik kan. Je kunt op die manier dus veel kosten besparen en er toch voor zorgen dat de apparaten met elkaar in verbinding staan. 

 

Hierdoor kunnen apparaten geplaatst worden op afgelegen locaties, zoals het platteland, zonder dat er altijd een stroombron nodig is. Dit is vooral voor steden van groot belang en kan ook echt nuttig zijn. Ook voor GPS-tracking is het de perfecte oplossing en dit maakt het voor apparaten mogelijk om niet altijd stroom te gebruiken. LTE-M biedt dus veel verschillende voordelen, maar er zitten nog meer voordelen verbonden aan dit netwerk.

Andere voordelen

Er zitten nog meer voordelen aan het LTE-M netwerk ten opzichte van andere netwerken. Zo kan het zich naadloos integreren met bestaande mobiele netwerken. Hierbij kun je denken aan 4g, 2g en 3g. Dit betekent dat apparaten ontworpen kunnen worden om te werken met verschillende netwerken. Daarnaast ondersteunt het ook nog eens beveiligingsfuncties. Op die manier weet je ook zeker dat het veilig is en dat is een belangrijk kenmerk van dit netwerk. Dit helpt onder andere bij het beveiligen van gevoelige informatie over een bedrijf of andere dingen. Er zitten dus veel voordelen verbonden aan dit netwerk en het is ook niet raar dat er veel gebruik van wordt gemaakt. 

 

Meer weten over dit onderwerp? Ga naar Thingsdata.nl voor meer informatie.