5 ZAKELIJKE IDEEËN VOOR UW EIGEN ONLINE BEDRIJF

In deze post wil ik je inspireren en ik hoop dat je hier een bedrijfsidee vindt dat precies goed voor je kan zijn om een ​​succesvol online bedrijf op te bouwen.

Onder de volgende zakelijke ideeën die ik u zal presenteren, zijn er zeker verschillende die geschikt voor u zijn. Aangezien er geen tekort is aan zakelijke ideeën op internet, is het belangrijk dat u een zakelijk idee kiest dat persoonlijk bij u past.

Probeer niet het eerste bedrijfsidee dat langskomt uit te voeren, maar bekijk eerst mijn hele overzicht. Selecteer vervolgens het bedrijfsidee dat u het meest aanspreekt.

Zoals eerder vermeld, is er een enorm scala aan zakelijke ideeën op internet, daarom wil ik eerst al deze ideeën classificeren. Zo krijgen we een beter overzicht.

Ik wijs de zakelijke ideeën toe aan de volgende hoofdcategorieën:

 • Eigen website
 • online handel
 • freelancen
 • Professionele diensten
 • copywriting
 • films en fotografie
 • Trading (beurshandel)
 • digitale producten
 • fysieke producten
 • Eigen app/software applicatie
 • Hybride zakelijke ideeën


Als u op de link klikt, gaat u rechtstreeks naar de betreffende sectie.

Sommige van de zakelijke ideeën kunnen ook worden toegewezen aan andere categorieën. Hier is de overgang vaak erg vloeiend of is de afbakening niet duidelijk. Maar ik kan je aanraden om de hele lijst te bekijken en niet alleen een specifieke categorie. Want in meer dan één hoofdcategorie vindt u zeker interessante zakelijke ideeën voor u.

Eigen website
Het hebben van een eigen website is zeer nuttig voor de meeste zakelijke ideeën in de andere hoofdcategorieën, zodat er nog veel meer ideeën aan deze categorie kunnen worden toegewezen. Voor de duidelijkheid noem ik hier echter alleen de zakelijke ideeën waar het belangrijkste werk op de website zelf plaatsvindt.

Je eigen weblog
Een zakelijk idee dat nu zeer wijdverbreid is en daarom bij de meeste mensen bekend zou moeten zijn, is geld verdienen met je eigen blog. Je vraagt ​​je vast af hoe je geld kunt verdienen met een blog.

In zijn puurste vorm verdient een blog eigenlijk alleen maar geld via advertenties.

Er zijn ook bloggers die advies, hun eigen producten of andere diensten aanbieden, maar ik behandel alleen dergelijke zakelijke ideeën in het laatste deel (hybride bedrijfsmodellen).

Hoe kan een blogger geld verdienen met advertenties?

Er zijn hier verschillende opties voor bloggers. Advertentiebanners zijn een klassiek voorbeeld van adverteren op blogs. Banneradvertenties kunnen echter verschillende vormen aannemen:

Reclamebanners van direct marketing
Met reclamebanners uit direct marketing verdient de blogger meestal een maandelijks bedrag. Hier biedt de blogger tegen betaling bepaalde advertentieruimte aan, bijvoorbeeld in de zijbalk van zijn blog. U kunt hiervan een voorbeeld zien op Peer’s Blog Zelfstandigen op internet. Direct marketing kan voor sommige bloggers erg lucratief zijn.

AdSense-banneradvertenties zijn banners van Google AdSense. Een blogger kan deze banners ook integreren in verschillende delen van zijn blog. Echter maximaal 3 banners aan 1 zijde. Zodra een bezoeker op zo’n banner klikt, ontvangt de blogger een klein bedrag. Voor bijvoorbeeld verzekeringsmaatschappijen kan het bedrag echter enkele euro’s bedragen. Maar als geen enkele bezoeker op de AdSense-banner klikt, verdien je niets.
De kans is groot dat u niet kunt leven van een enkele nichewebsite. Maar het voordeel van nichewebsites is dat ze vrij snel gemaakt kunnen worden en niet zoveel onderhoud vergen als bijvoorbeeld een blog.

Eenmaal gemaakt, is de inspanning voor een nichewebsite minimaal. Minder dan 10 uur per maand is meestal genoeg om een ​​succesvolle nichesite te onderhouden.

Affiliate marketing is een bijzonder goede manier om geld te verdienen met een nichewebsite. Want wie een nichesite bezoekt op het gebied van bijvoorbeeld zwembadverwarming, zal zeker meer interesse hebben om zo’n verwarming aan te schaffen.

Aangesloten website
Een affiliate website is erg gerelateerd aan een nichesite, maar een affiliate website heeft niet per se te maken met een heel klein onderwerp. Prijsvergelijkingen en producttesten zijn zeer geschikt voor affiliate websites.

Zoals de naam al doet vermoeden, verdient een affiliate website voornamelijk geld met affiliate marketing.

Maar nu de meeste grote problemen extreem competitief worden, komen zelfstandige affiliate websites steeds minder vaak voor. Nichewebsites zijn nu de veel betere affiliate websites geworden.

Forum
Een ander zakelijk idee om geld te verdienen met je eigen website is je eigen forum.Fora zijn nog steeds erg populair in bepaalde gebieden.

Helaas is de enige bron van inkomsten op fora vaak de reclamebanner.

De grootste moeilijkheid bij het bouwen van een succesvol forum is waarschijnlijk het bijeenbrengen van een kritieke massa gebruikers. Want een forum met slechts 10 of zelfs 100 leden maakt meestal geen kans om een ​​succesvol forum te worden.

Het voordeel van een forum is dat je niet alle content zelf hoeft te creëren. In het beste geval schrijven uw leden veel stimulerende bijdragen en discussies.

online handel
De volgende categorie is online handelen, winkelen op internet is nog steeds booming en ook u kunt hiervan profiteren.

online winkel
De eerste optie is natuurlijk om je eigen webshop op te zetten. Er zijn inmiddels veel verschillende aanbieders van online shops waarmee je eenvoudig en zonder programmeerkennis een online shop kunt opzetten.

Bij een online winkel zijn er echter vrij grote initiële investeringen. Zo moet het magazijn worden voorgefinancierd. U wilt uw klanten immers een bepaalde selectie van producten kunnen aanbieden. U kunt dit echter verminderen als u uw online winkel eerst op een bepaald onderwerp specialiseert.